Coaching

Coaching

In de hectiek van het leven lukt het niet altijd stil te staan en te reflecteren op jouw keuzes. De dagelijkse issues gaan voor en vragen vaak al genoeg aandacht en energie. Soms bekruipt je de gedachte dat het ook anders kan en dat als je maar genoeg tijd en energie zou hebben, je andere keuzes zou maken. Echter, tijd en energie zijn schaars en dus ga je door. Niet altijd even vrolijk, fit en voldaan als je zou willen. Hoe lang neem je dat nog voor lief?

De natuur laat je zien dat alles wat je nodig hebt om antwoorden te vinden of keuzes te maken, er vaak al is. Het is vooral een kwestie van aandacht geven aan datgene wat echt belangrijk voor je is. En daar kunnen we samen naar op zoek gaan. Ontdekken wat er nu is, wat er al goed is en wat dat betekent voor de door jou gewenste situatie. Wanneer geef jij aandacht aan jouw dromen?

In de natuur aanvaard je automatisch het ritme van de seizoenen. Je aanschouwt het seizoen van groei, bloei, verval en rust. In de natuur komt alles vanzelf even tot stilstand. Ga mee in het ritme van de natuur. En je voelt de verbinding die er is, tussen jou en je omgeving. En als je stilstaat en luistert, biedt de natuur je een plek om tot jezelf te komen. In de natuur vind je jouw natuur.

Er wordt steeds meer wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de kracht van natuurbeleving. Dat leert ons dat de natuur niet alleen stress verlaagt, maar ook de aandachtsvermoeidheid doet afnemen. In de natuur zijn kost je geen moeite. In de natuur vloekt er immers niets. De mens voelt zich er thuis. Zij leeft immers nog maar relatief kort in steden en voelt dat zij er voedsel en water kan vinden. Dat voelt veilig en geeft een ontspannen gevoel. Een mooie basis om je gedachten, gevoelens en wensen te verkennen.